sappa_logo
Sappa utökar sitt utbud i stadsnätet

Sappa har levererat TV till Finspång sedan 2015 och utökar nu utbudet med digitala omsorgstjänster och bredband.
Bo kvar hemma på dina villkor – omsorgsportalen.se
Att bli äldre är en naturlig del av livet som de flesta av oss har förmånen att få uppleva. Det är också helt naturligt att behovet av stöd och omsorg ökar med stigande ålder, men det behöver inte innebära begränsad frihet och självständighet. Med digitala hjälpmedel kan du som användare bo kvar hemma och känna dig trygg. Via enkla lösningar som appar i mobilen kan du som anhörig få notiser om rörelsemönster ändras eller om en fallolycka registreras.
De stadsnät som tar del av Omsorgsportalen kommer kunna erbjuda en bättre välfärd för sina invånare.
– Vi är övertygade om att digitala omsorgstjänster är framtiden, och vi vill vara i framkant inom den utvecklingen. Sappa, som första telekombolag, satsar därför stort för att kunna erbjuda detta brett, säger Hasse Svensson, vd på Sappa.

Vad är omsorgsportalen?

På omsorgsportalen.se finns tjänsteleverantörer inom digitala omsorgstjänster, som gör det möjligt att bo kvar hemma längre - även om ditt omsorgsbehov blivit större. Tjänsterna kan beställas av användaren själv eller en anhörig direkt via portalen, initieras av hemtjänsten eller beställas som en kollektiv tjänst. Det krävs ingen bredbandsanslutning sedan tidigare utan tjänsterna levereras genom ett välfärdsbredband som ingår när du tecknar en tjänst. Du som användare kan luta dig tillbaka medan vi sköter leveransen. Vi gör inte bara fastigheten mer attraktiv - vi gör den även till en säkrare plats för alla!
Exempel på tjänster:
- Påminnelsestöd - Med dessa tjänster behöver du aldrig mer fundera över om du glömt låsa ytterdörren eller stängt av kaffebryggaren.
- Anhörigstöd - Överblicka rörelsemönster, apparater, belysning och temperatur i din anhöriges hem genom mobilen.
- Smarta lås – Visar status på dörrar och fönster på distans, samt underlättar nyckelhantering.
- Brandsäkerhet – Tjänster som varnar om till exempel spisen lämnas påslagen.
- Trygghetslarm - Larmar en anhörig genom en knapptryckning eller per automatik vid fall eller om rörelsemönster ändras.
- Trygghetskamera - Känn tryggheten i att en anhörig kan titta till dig och kommunicera med dig från distans.
Bredband
Vi har bredband för alla surfare och i samband med lanseringen i Finspångs stadsnät kommer vi självklart att ha riktigt bra erbjudanden på både bredband och paketerbjudanden som inkluderar TV.
– Sappa växer och har gått från att historiskt vara ett TV-bolag till att bli ett telekombolag där bredband och digitala omsorgstjänster är en viktig grund för att möta framtidens behov, säger Hasse Svensson, vd på Sappa.
Vilka är Sappa?
För oss på Sappa är kundupplevelsen det viktiga. Vi vill vara Sveriges kundvänligaste företag. Vi är därför speciellt stolta över vårt kundlojalitetscenter som har branschens mest generösa öppettider. Vi finns på plats för våra kunder alla dagar, året om 8-22. Utan knappval och långa väntetider.