Hoppa direkt till innehåll

Vi bygger Stadsnät för en attraktivare region

Finspångs Stadsnät Finet AB är ett helägt bolag till Finspångs förvaltnings- och industrihus AB (FFIA). Vi är din lokala bredbandsleverantör och vi kan erbjuda 98 procent av kommunens invånare en snabb och säker bredbandsuppkoppling. Vårt stadsnät är ett öppet nät för bredbandstjänster där du som kund fritt kan välja bland en rad tjänsteleverantörer. Vårt ansvar är ett driftsäkert nät med hög kvalitet där du kan får tillgång till Internet, tv och telefoni och mycket annat via en och samma anslutning. Det är framtidens nät.

En attraktivare region

Vår vision är ett samhällstäckande fibernät till nytta för alla i vårt område. För enskilda privatpersoner, näringsliv, utbildning, hälsovård, organisationer och myndigheter. Ett snabbt och driftsäkert nät för all typ av digital kommunikation som Internet, telefoni, tv, underhållning, företagstjänster, vårdtjänster, utbildningstjänster, kommunal service med mera. Ett kommunikationsnät som knyter oss samman och länkar oss ut till resten av världen. Vår roll är att bygga och drifta nätet.

Ett öppet nät med full valfrihet

Stadsnätet är ett öppet nät där vi själva inte levererar några tjänster. Vi erbjuder istället en snabb och effektiv “marknadsplats” till alla leverantörer som vill kunna erbjuda sina tjänster. Idag har vi ett stort urval av tjänster i nätet från leverantörer som konkurrerar med varandra på lika villkor. Det är denna mångfald som skapar full valfrihet för alla slutanvändare.

Kan alla få Stadsnät?

Stadsnätet är tillgängligt för alla. En stor del av fastigheterna är redan anslutna och uppkopplade till nätet. Fibernätet är tillgängligt i tätorterna i kommunen. Är du intresserad av att ansluta din villa, din bostadsrättsförening, dina hyresfastigheter eller andra fastigheter och anläggningar, gör din intresseanmälan direkt här på webben så tar vi hand om dig. Klicka på menyn Anslut dig.